Klanten over UITGESPROKEN

Maak ik zélf wel de juiste impact?
Natuurlijk verzamelen en delen we allemaal graag de positieve feedback die we ontvangen. Maar ook voor kritische geluiden sta ik altijd open. Die neem ik mee in het ontwikkelen en geven van volgende trainingen en workshops.

Sociaal Werk Nederland schakelt Frouke Kramer jaarlijks in. Ze geeft mediatraining aan de genomineerden voor de verkiezing Sociaal werker van het Jaar. In 2 dagdelen lukt het Frouke altijd om hen wegwijs te maken in storytelling en mediawijsheid en zich bewust te worden van hun verhaalkracht, houding en presentatie. Frouke creëert in no time een vertrouwde prettige sfeer; met ruimte voor humor maar ook nét dat pittige duwtje waardoor de deelnemers écht stappen maken en groeien. Ook ons hele bureau is nu door haar getraind. Aanrader voor wie dagelijks presentaties moet geven of stakeholders tegenkomt.

Jennifer Elich | Sr. Communicatie adviseur Sociaal Werk Nederland

Presenteren via Teams, Webex of Zoom is toch echt anders dan iemand recht in de ogen aan kunnen kijken. Hoe hou ik de aandacht van mijn publiek vast en hoe kom ik zo natuurlijk en overtuigend mogelijk over bij het geven van online presentaties? Met deze vragen heb ik Frouke om hulp gevraagd. Via leuke en vooral leerzame online sessies heeft Frouke mij enorm op weg geholpen om op een ontspannen manier mijn verhaal te kunnen vertellen. Haar berg aan ervaring en kennis over presenteren maar vooral ook haar persoonlijke aanpak en enthousiasme maken het verschil.

Marie Corien Onstwedder | Principal information management expert at European Central Bank

Door te werken met een kleine groep was er veel aandacht voor de deelnemers. De vakbekwaamheid van Frouke is groot waardoor ik veel geleerd heb binnen een relatief kort tijdsbestek. Daarnaast is het leuke en enthousiaste trainer. Dagelijks maak ik gebruik van alle adviezen en tips in mijn werk.

Anke Meijer | Meijer Evenementen

De trainees waren erg blij met de praktische en direct toepasbare aanwijzingen. In hun volgende presentaties waren ze direct een stuk beter. Frouke creëert een ontspannen en vertrouwde setting, waardoor je je als spreker op je gemak voelt en durft. Maar ze is ook kritisch en geeft gedegen feedback waardoor je jezelf kan uitdagen en als een betere spreker de deur uitloopt. Je staat absoluut op mijn netvlies.

Sander Hendriks | Hoofd Support Onderhoudsbedrijf NS

Frouke Kramer is voor mij autoriteit op het gebied van presenteren. Ik heb Frouke in ruim twee jaar zo’n 100, stuk voor stuk bevlogen en geïnspireerde pitches en presentaties zien geven. Haar in de rol van dag voorzitterschap, een voice-over onder een beeld animatie en in het bijzijn van haar studenten die zij coachte mogen meemaken. Studenten die lieten doorschemeren enorm dankbaar te zijn voor Frouke’s begeleiding om ze een betere positie te kunnen geven op de Nederlandse arbeidsmarkt. En iedereen die haar kent zal het met mij eens zijn. Frouke is een vakvrouw die je weet uit te dagen, je de juiste tools geeft en inzichten zodat jij jezelf goed kunt presenteren.

Rob Kuilboer | Co founder CEO Het Fulfilment Bedrijf

Frouke heeft voor gemeente Hoeksche Waard verschillende presentatietrainingen gegeven. Wij zijn erg tevreden over hoe zij dit aanpakte: proactief, met humor en veel ervaring. Ze gaf een stuk theorie maar er werd met name veel geoefend. Voor de groep, maar ook op camera. Van te voren voelde dat voor medewerkers natuurlijk wat ongemakkelijk. Maar doordat er in kleine groepjes werd gewerkt en er opbouwende tips werden meegegeven voelde ieder de ruimte uit zijn of haar comfortzone te stappen. En dat gaf inzicht in je eigen leerproces, de ruimte die je mag innemen en echt de vorm van spreken toe te passen die bij jou past. Kortom: ik ben zeer tevreden over hoe Frouke de trainingen begeleidt en kan haar echt aanraden als spreken/trainer!

Marloes Eenhoorn | Specialist opleidingen & ontwikkeling Gemeente Hoeksche Waard

Frouke creëert in korte tijd een vertrouwelijke sfeer, waarin ze iedereen in staat stelt op open wijze concreet aan persoonlijke verbeterpunten te werken. Ze heeft kennis van zaken, geeft goede feedback en levert praktische handvatten die voor deelnemers direct toepasbaar zijn. Knap is hoe Frouke je jezelf door andermans ogen laat bekijken. Die zelfreflectie zorgt ervoor dat je zélf de conclusies gaat trekken die de weg wijzen naar beter spreken in het openbaar – of, in ons geval: naar het beter pitchen van ideeën. En daar plukken wij elke dag de vruchten van.

Kim Kruijs | Manager Programmaontwikkeling a.i. Endemol Shine

Een presentatie- en stemtraining van Frouke, samen met twee anderen. We spreken beroepsmatig alledrie veel en vaak. Het presenteren voor de camera, feedback geven en krijgen, jezelf terugzien op beeld... spannend. De sfeer van een professionele werkstudio helpt mee om ons op ons gemak te doen voelen. Frouke traint en begeleidt je op een zeer prettige manier. Ze geeft vertrouwen en praktische tips & tricks. Wil jij ook je impact vergroten? Frouke motiveert en stimuleert en door haar persoonlijke aanpak helpt ze je om grote stappen te maken in het professioneel spreken.

Jose Boesten | eigenaar managing director Tomeloos communicatie

Ruim vijf jaar hebben we een nauwe samenwerking die gestoeld is op wederzijds respect, vriendschap en ondernemerschap. Als we waar ook in den lande een training hebben met welke groep dan ook, ik kan Frouke daar zó naar toe sturen en zij zorgt dat de kwaliteit waar wij voor staan en het resultaat dat wij willen bereiken ook gehaald word. Aan een half woord heeft zij al genoeg, ze verenigt zich ook helemaal in het DNA van Netwerkpro (dus van de opdrachtgever). Frouke is een groene smaragd die je altijd in je broekzak hebt zitten. Iedere keer denk je even aan haar tips, wordt je blij van de vorm, kleur en de intensiteit. Naast de trainingen is zij ook inzetbaar als een veelzijdige moderator van (online) events en als voice over in onze filmpjes. Iets wat voor ons als kleinere organisatie van grote waarde is.

Arine Huijboom | Directeur en founder NetwerkPro