Media communicatie

Omgaan met media aandacht

Wanneer je in de schijnwerpers staat, is het extra belangrijk om die momenten te benutten. Dat ene podiummoment, een crisissituatie, het interview of debat, de (on)verwachte aandacht van de media of juist de continue exposure voor wie je bent of wat je doet. Het kan je maken en breken. Bij alle gelegenheden wil je stevig voor de dag komen, grenzen kunnen stellen waar nodig en kort en bondig de regie voeren over het gesprek of presentatie. Met autoriteit en geloofwaardigheid spreken, dat dwingt respect af.

Je wilt inzicht in jouw kwaliteiten als spreker tijdens een interview. Dan voer je het woord met meer zelfvertrouwen en minder stress. Als gelijkwaardige gesprekspartner die weet waar zijn/ haar grenzen liggen en regie houdt op het eigen verhaal. Dan communiceer je met meer impact en overtuiging.

Keuze modules: Sterk in de media

Je leert in een aantal sessies om op authentieke wijze je zichtbaarheid optimaal te benutten. Je leert je eigen verhaal te formuleren ongeacht de context of vragen. We starten met het formuleren van je doelen. Je ervaart vervolgens hoe het is om je verhaal te brengen vanuit eigen kracht. En hoe je dit verhaal overtuigend en met trots kunt brengen, zodat in elke situatie jij zelf de regie houdt over wat je deelt met anderen. Zo bouw je zorgvuldig aan je eigen imago en datgeen wat je voor het voetlicht wil brengen. Aan het einde van het traject evalueren we je leerdoelen en bepalen we eventueel een vervolgtraject.

Voor wie

Ben jij als professional afhankelijk van heldere en overtuigende communicatie? Heb je door jouw werk veel te maken met exposure? Bijvoorbeeld als lid van de Raad van Bestuur, CEO, influencer of presentator. Of ben je een digitale entrepreneur, mediaprofessional, auteur, woordvoerder, politicus of directeur?

UITGESPROKEN heeft zowel een individueel en groepstraject ontwikkeld dat je in je eigen tempo kunt volgen. Het programma wordt op maat voor je gemaakt zodat je je eigen accenten kunt leggen in wat je wilt leren. Onderdeel van elk programma zijn:

  • Mediatraining: omgaan met media in 6 stappen
  • Crisiscommunicatie/ reputatiemanagement
  • Relatie: Hoe ga je op een vriendelijke manier om met grensoverschrijdende situaties
  • Met plezier en vertrouwen het podium pakken of van het scherm spatten

Om de borging te garanderen is er een aantal opties voor graduates

Aanvullend op de trainingen, zijn er drie abonnementsvormen geven je de gelegenheid om hulp in te roepen in aanloop naar belangrijke momenten.

    • Basis: Online coaching
    • Plus: Live en online coaching
    • Ster: Meelezen/kijken + live en online coaching