Frouke presenteert

Als dagvoorzitter, spreker en voiceover

Op een podium of via de studio publiek toespreken, (online) een debat/seminar leiden, een hybride event in goede banen loodsen. Het laat mij de spanning, de valkuilen en de energie voelen die de deelnemers aan mijn trainingen ook ervaren. “Practise what you preach”. Dus stap ik graag in de rol van spreker waar ik met mijn stem of als moderator mag presenteren. Met impact en met plezier.

Dagvoorzitter

Of het nu gaat om een zakelijk congres met verschillende sprekers, het leiden van een debat of het hosten van een publieksevenement of webinar, een dagvoorzitter of presentator levert een belangrijke bijdrage aan een succesvolle bijeenkomst. En een goede voorbereiding is daarbij cruciaal. Dat geldt zowel voor kleinschalige als voor grotere evenementen.

Ik ga daarom in een vroeg stadium met jou en je organisatie in gesprek. Samen bekijken we het programma en welke interactie past bij de doelstelling en de doelgroep van de bijeenkomst. Want naast het bewaken van de structuur en de inhoud, ligt de basis bij het actief betrekken van de deelnemers, van het publiek. En zeker vanuit een studio, vraagt dat extra vaardigheden.

Vragen die we vooraf doornemen en waarover we graag adviseren:

  • Wanneer is het evenement voor jou geslaagd?
  • Wat kunnen we doen om de impact van de sprekers te vergroten?
  • Welke middelen en werkvormen zorgen voor blijvende interactie en betrokkenheid van online deelnemers
  • Hoe richten we de audiovisuele ondersteuning en streaming in?

Voiceover

Mijn eigen stem gebruik ik ook graag voor andermans boodschap. Zo spreek ik als vrijwilliger boeken in voor blinden en slechtzienden.
En om ook bij jouw verhaal helder uit te leggen wat je ziet, is mijn stem te boeken als voice over. Zoals bij (uitleg) animaties, bedrijfsvideo’s, instructiefilms of visuele verslagen van events.  Ik verzorg een professionele voice-over vanuit eigen studio of op locatie, zowel in het Nederlands als Engels. Wil je voorbeelden beluisteren van eerdere opdrachten, dan zijn die op aanvraag beschikbaar.

“Voor een animatie had ik een mooie vrouwenstem nodig. Zakelijk doch warm. Dat bleek Frouke op het lijf beschreven. Wat bovendien fijn was, is dat ze makkelijk te regisseren is, zeer flexibel is en met alle aanwijzingen uit de voeten kan. Ook kleine subtiele veranderingen in intonatie, tempo of gevoel schudde ze makkelijk uit haar mouw. Met ook nog aandacht voor details in de tekst. Constructief en bescheiden. Zowel de Nederlandse als de Engelse variant gingen haar goed af. Zeer veel dank dus voor haar mooie stem. Ik zal haar zeker vaker vragen als ik een vrouwenstem nodig heb. En Frouke ook bij anderen aanbevelen die een voice over nodig hebben.”

Vincent van der Geest | FinDesign Motion Design Graphic Design