Bedrijfscommunicatie

Incompany trainingsprogramma

Mensen maken de organisatie. Natuurlijk wil iedere organisatie de gewenste resultaten bereiken. Dat lukt onder meer door gedreven medewerkers die zich kunnen blijven ontwikkelen. Communicatief vaardig(er) worden is zo’n ontwikkelpunt. Daarom bieden we een masterclass voor organisaties die zich hier in herkennen.

Tweedaagse masterclass “Impactvol en overtuigend communiceren”

Content is belangrijk, contact maken is nog belangrijker. Contact met die content, contact met jezelf en contact met je doelgroep. Want het vertrouwen van klanten, stakeholders, leveranciers en de interne organisatie, bouw je op door een heldere en eerlijke communicatie. De masterclass draagt bij aan een communicatieve organisatie. Waar iedereen zich bewust is van zijn eigen persoonlijke kracht en toegevoegde waarde bij het overbrengen van de boodschap van de organisatie. In twee dagen leer je een eenduidig en goed verhaal te ontwikkelen. Je leert dit verhaal helder en aantrekkelijk te formuleren. Passend bij je jezelf en passend bij de organisatie.

Voor wie

Voor grotere organisaties hebben we deze tweedaagse masterclass ontwikkeld. Deze is geschikt voor alle individuele medewerkers en afdelingen of teams binnen de organisatie. Bijvoorbeeld stafafdelingen die het lastig vinden om zich intern goed te presenteren en hun meerwaarde over de bühne te krijgen. Of salesafdelingen die zich dagelijks extern presenteren en hun resultaten willen verbeteren. Tijdens de masterclass leer je hoe je je kernboodschap kunt formuleren, hoe je draagvlak creëert en hoe je je persoonlijke effectiviteit vergroot. Je leert te pitchen en krijgt inzichten in hoe je jouw boodschap nog sterker en met meer overtuiging kunt overbrengen.

Aanpak

Eerst ga je een goed verhaal ontwikkelen: Hoe zorg je voor de juiste voorbereiding, hoe formuleer je een pakkende presentatie, hoe neem je je publiek mee in je verhaal en wat moet je publiek, klant of collega echt onthouden?

De content is belangrijk. Tegelijkertijd wordt de waarde van je presentatie voor minder dan de helft bepaald door die content. Het gaat erom hoe jij jouw boodschap met overtuiging en trots kunt overbrengen. Je leert hoe je je lichaamstaal effectief kunt gebruiken om je verhaal krachtiger neer te zetten. De inzet van je handen, maar ook van je stem, komt uitgebreid aan bod. Hoe zorg je dat je de beschikbare ruimte goed gebruikt en hoe krijg je contact en interactie met je publiek? Je leert hoe je je zenuwen de baas blijft en hoe je applaus ontvangt.

Na twee dagen weet je hoe je meer impact kunt maken bij jouw publiek vanuit de missie en visie van de organisatie. We maken gebruik van blended learning; een combinatie van live (vaardigheden) en een deel online (kennis)

Verdiepingsmodules

De impact van lichaamstaal en stem is groter dan je denkt. Je oefent met verdiepingsmodules om deze vaardigheden te verbeteren. Ook zijn er verdiepingsmodules om je content, je inhoudelijke boodschap, te versterken. Tijdens elke module ga je per halve dag intensief aan de slag.

  • Spelen met lichaamstaal voor meer impact
  • Spelen met stem en timing
  • Spelen met taal voor meer attentiewaarde
  • Invloed op eerste indruk
  • Gebruik maken van online presenteren: videocalls en presentaties

 

Communicatie coach op de achtergrond

Na onze trainingen ga je zelf aan de slag. Wil je af en toe een beroep kunnen doen op onze ervaring? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Online of op locatie geven we graag individuele coaching om de impact van je communicatie/ presentatie te vergroten. Je kunt ook kiezen voor een abonnement. Dan kun je continu gebruik maken van onze expertise en je bewust blijven van je eigen kwaliteiten en valkuilen. Op de momenten dat jij dat nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan meekijken en meelezen met presentaties. Deze sessies organiseren we veelal online.